Ovo je više od podrške, ovo je velika čast i obaveza! Hvala svima koji su potpisali.

1398745_0511-potpisi-cirilica_ff

Dnevne novine KURIR –

Penzionisani generali i admirali uputili Šutanovcu pismo podrške kojim pozivaju Beograđane i svoje kolege da glasaju za njega na izborima 4. marta

Dragan Šutanovac, predsednik DS i kandidat za gradonačelnika liste „Da oslobodimo Beograd“, dobio je podršku velikog broja penzionisanih generala, admirala i pukovnika Vojske Srbije.
U pismu podrške, koje je potpisalo njih devetoro (videti okvir), uključujući i dva direktora inspektorata Vojske, generala Petara Radojičića i admirala Jovana Grbavca, pozivaju se Beograđani, vojnici i oficiri da podrže Šutanovca na predstojećim izborima za Beograd 4. marta.
Vrhunski menadžer
Oni, pozivajući se na rezultate koje je Šutanovac postigao tokom upravljanja sistemom odbrane i „uspešnu reformu najsloženijeg državnog sistema“, navode da je lider DS „vrhunski menadžer dostojan da vodi ovaj grad“.

– Podsećajući da je tokom njegovog mandata standard života i ugled pripadnika VS podignut na zavidan nivo, potvrđujući da je u mnogim oblastima sistema odbrane učinjen zavidan napredak i olakšan život profesionalnim vojnim licima i njihovim porodicama, utvrđujući da je Beogradu neophodan sposoban menadžer koji će realizovati strateške gradske projekte, pri tome nikad ne zaboravljajući interese Beograđana, mi, dole potpisani penzionisani generali, admirali i visoki oficiri VS pružamo punu podršku kandidaturi Dragana Šutanovca za gradonačelnika – navodi se u pomenutom pismu.

General Sreto Malinović, jedan od potpisnika pisma, kaže da sistem odbrane i vojsku niko nije razumeo bolje od Šutanovca.

– Želeo je rezultat i taj rezultat nije izostajao. Stajao sam ispred njega i govorio mu ono što mu se nije svidelo, i ispoštovao me je. Kad sam ga video u situaciji kada su moje kolege, moji drugovi, ginuli, video sam nešto što mi je reklo da je on jedan od nas.

Ta emocija se ne glumi i ne može se sakriti. Sve ono što sam mu možda i zamerio tada sam mu oprostio i sada se naježim kad se setim toga. Video sam čoveka koji sa mnom boluje, ćuti i gleda porodice naših ljudi. Nije ih ostavio na cedilu – kazao je Malinović i dodao da je u lideru DS tada video čoveka kome politika i funkcija nisu pojele dušu.

Plate iznad proseka
Izvor Kurira iz VS kaže da su pripadnici ovog sektora zadovoljni načinom na koji je Šutanovac svojevremeno vodio sistem i podseća na izjavu Novice Antića iz Vojnog sindikata da je vojska „samo u mandatu Šutanovca, kao ministra odbrane, imala plate u proseku i iznad proseka, najbolji standard i najbolja prava iz radnog odnosa“.

– O Šutanovcu su izmišljali brojne afere, ali vojnici i oficiri pamte kolike su bile dnevnice i plate u njegovo vreme, koliko je bilo nove opreme, koliko je stanova podeljeno, koliko je standard krenuo da raste – kaže izvor našeg lista.