Intervju za Srpski telegraf

Da li je tačno da na računima posedujete čak 300.000 evra i kako ste zaradili toliki novac? Pored toga pominje se još nekoliko računa na kojima imate ušteđevinu.

– Te informacije o finansijskom stanju moje porodice su potpuna neistina! Fabrikuju se laži u istim onim medijima u kojima je konstruisana „afera pašnjak“, a koja je kao što vidite sada i pravosnažno pala na sudu.

Imajući u vidu da od samog početka bavljenja politikom sve finansije uredno prijavljujem, apsolutno podržavam i zagovaram usvajanje Zakona o poreklu imovine političara. Siguran sam da bi takav Zakon podržali poslanici Demokratske stranke.

U medijima su objavljeni tekstovi u kojima se tvrdi da Vi i Vaša supruga imate skupocene slike, nakit… Piše i da imate oružje. Da li je to tačno i šta od oružja imate?

– Za mene je goblen moje majke najskupocenija stvar, tako da ne znam odakle vam klasifikacija “skupocene”. Kao što i veliki broj porodica poseduje umetničke slike na zidovima ili nasleđeni nakit, tako i moja porodica. Međutim, što se oružja tiče, moraću da vas razočaram, reč je o oružju koje sam dobio na poklon kao ministar odbrane i koje je uredno prijavljeno. Hteo sam apsolutno sve da prijavim, kako neko sutra ne bi rekao da nešto nisam prijavio. Optužuju me jer poštujem zakon. Prosto neverovatno!

Najavili ste izlazak na ulice od septembra. Da li planirate demonstracije koje bi, poput 5. oktobra mogle da dovedu do promene vlasti?

– Bilo je dovoljno da u kratkom vremenskom periodu dobijem pohvale o svom ministarskom mandatu od predsednika vojnog sindikata, oslobađajuću presudu apelacionog suda, i da nakon toga najavimo da Demokratska stranka sprema veliku turneju po Srbiji i da se opet aktivira medijska mašinerija i organizuje velika hajka. Javili su mi dobronamerni ljudi da će vrlo brzo krenuti napadi na mene i Demokratsku stranku. Mogu da mi prete i hapšenjem, ali me to neće sprečiti da pozovem građane na ulicu, jer je to jedino mesto na kome možemo da razgovaramo.

Koga iz opozicije vidite kao podršku na tim protestima?

– Svi koji su saglasni sa politikom Demokratske stranke su kao i uvek do sada dobrodošli da razgovaraju sa nama.

Da li je realno da opozicija na izbore za gradonačelnika izađe u jednoj koloni?

– Ne bavimo se kolonama. Umesto toga, u ovom trenutku razrađujemo ozbiljne planove za odgovorno vođenje grada.

Ko bi bio na čelu te (tih) kolone?

– Nama nije važno ko će biti na čelu, ali ono što nam je važno je da ponudimo najbolji tim za Beograd koji će ga ponovo pokrenuti i vratiti u Svet!

Da li ste odlučili ko će biti vaš kandidat za gradonačelnika?

– Razgovaraćemo naravno i o tome, ali verujemo da je mnogo važnije od pitanja „ko će sa kim“, pitanje „ko će s’ čim“, to jest ko će i kakva rešenja da ponudi za probleme građana.

Istraživanja govore da ste ispod cenzusa. Šta kažu vaši podaci, kakav je trenutni rejting DS?

– DS ima kontinuirani rast i ne osvrćemo se na neozbiljna istraživanja plasirana u medijima, već instistiramo na politici i radu na terenu. Činjenica da se vlast i dalje neumorno bavi DS-om, sa mnom lično, ali i Sašom Jankovićem, govori i ide u prilog tezi da se nas najviše i plaše. U strahu, vođeni udbaškim metodama, pribegavaju medijskoj satanizaciji. Što smo jači on i mi, to je bolje za Srbiju. Niko nema dilemu da je DS uvek bila stub promena i da će tako biti i ubuduće.

(Izvor: Srpski telegraf)